Bazeni za vse želje in potrebe


Ljudje se radi razvajamo in uživamo v vodnih dogodivščinah. Mnogokrat predvsem po televiziji spremljamo videoposnetke hiš z bazeni in sanjamo o svojem bazenu, ki bi ga imeli na vrtu. Res, da ob hišah ne srečujemo ravno veliko vrtnih bazenov. Saj je to kar velik finančni zalogaj. Ne samo izgradnja, ampak tudi nadaljnjo vzdrževanje. Obstaja nekaj bolj poceni možnosti, ki nam prav tako pričarajo odlične in prijetne vodne izkušnje. Poznamo več vrst bazenov:


  •   Vrtni
Vrtni
  •  Napihljivi
Napihljivi


  •  Otroški
Otroški
  •  Masažni
Masažni


Vrtni bazeni dodajo naši hiši luksuzen in moden pridih. Dodajo naši hiši neko dodatno vrednost. Vrtni bazeni so ponavadi betonski, zato je potrebna načrtna izgradnja. Lahko ga izdelamo sami, vendar moramo vedeti kaj počnemo. Gradnjo lahko zaupamo strokovnjakom, ki nam bodo svetovali in predlagali ustrezne rešitve.

Napihljivi bazeni so bolj dostopna različica vodne razvedritve. So bistveno cenejši in njihova velika prednost je, da jih lahko premaknemo in pospravimo. Bazen je v zimskem času neuporaben, zato ga enostavno pospravimo do naslednjega poletja. Ta vrsta bazenov se je v zadnjih letih močno razširila.

Otroški bazeni so namenjeni našim najmlajšim članom družine. So posebno prirejeni za njih. To pomeni, da niso globoki, saj so namenjeni čofotanju in igranju v vodi. Tako se bodo vaši malčki hladili v vročih poletnih dneh. Njihovo vodno dogodivščino lahko popestrite z raznimi vodnimi igračami.

Bazeni


Masažnih bazenov pa je vesel prav vsak. Odlična sprostitev v vodi in še masaža. Enostavno neizmeren užitek. Srečujemo jih predvsem v termalnih zdraviliščih, ki nam nudijo še dodatne storitve.  Nekaj pomembnih lastnosti:

  • Odlična sprostitev in pomirjanje
  • Uporaba pri zdravljenju poškodb
  • Pozitivni učinek na naše počutje


Masažni bazen


Eden od glavnih pogojev, ki jih moramo upoštevati pri vseh postavitvah bazenov je trdna in ravna podlaga, tako bomo zagotovili optimalne pogoje za izgradnjo. Bazeni so odlična možnost sprostitve in rekreacije. Tako bomo lahko poskrbeli za naš počitek in tudi zdravje telesa.